Personvernerklæring

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen gjelder både for eksisterende og potensielle kunder og leverandører av Cordel Norge AS, samt for alle besøkende på vår nettside. Erklæringen forteller om hvordan og hvorfor Cordel Norge AS samler inn personopplysninger om deg, hva vi bruker opplysningene til og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern. Ved å ta kontakt eller ta i bruk våre tjenester, samtykker du til at Cordel Norge AS behandler personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen og til de til enhver tid gjeldende rammer lovgivningen stiller.Personopplysninger er data og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse, eller en kombinasjon av disse som gjør det mulig å anslå hvilken person som befinner seg bak dataene. 

1) Behandlingsansvarlig
Cordel Norge AS, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personvernopplysninger. 

2) Formålet med behandling av personopplysninger
Cordel Norge AS bruker dine personopplysninger for å gi deg de tjenestene du har registrert deg for, som f.eks. søknader, kurs, tilbudsbrev, oppdatert lisensinformasjon og annen relevant informasjon. Vi innhenter ikke sensitive opplysninger om deg, kun opplysninger som er nødvendig for å administrere ditt forhold hos oss på en best mulig måte. 

3) Rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger 
Det rettslige grunnlaget for behandling av dine personopplysninger er i hovedsak samtykke, avtale, rettslig forpliktelse eller berettigede interesser, jf. EUs forordning (GDPR) art. 6 første ledd. Det er frivillig for deg som besøker nettsiden vår å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta tilbud, bestille informasjonsmateriell og brosjyrer, melde deg på kurs, registrere CV osv. Behandlingsgrunnlaget er i disse tilfellene samtykke fra eller avtale med deg, med mindre noe annet er spesifisert.

4) Personopplysninger som behandles
Vi registrerer ikke opplysninger som anses som sensitive om deg. For å kunne gi deg en best mulig tjeneste, registrerer vi i hovedsak firmanavn og adresse i tillegg til personopplysninger som kontaktperson, telefonnummer og e postadresse og evt. andre opplysninger du gir oss tilgang til. Disse opplysninger lagres på våre egne servere som ingen andre har tilgang til.

5) Innsamling av opplysninger
Personopplysningene oppgis i hovedsak av deg selv eller fra leverandører og kjeder som du er medlem i.På våre nettsider blir det benyttet informasjonskapsler ved hjelp av Google Analytics. En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på brukerens datamaskin når nettsiden åpnes. Informasjonskapselen brukes for eksempel til å lagre innloggingsdetaljer, mellomlagre innhold eller registrere hvor brukeren beveger seg på sidene. Det gjør at vi bedre kan tilpasse sidene for hver enkelt bruker.Formålet med bruk av cookies er også å registrere besøksstatistikk. I tillegg benytter Cordel Ute informasjonskapsel for å kunne automatisk logge ut pålogget bruker etter en gitt tid. Vi gir ikke fra oss informasjon til en tredjepart. Ved å benytte dette nettstedet samtykker du i at det settes informasjonskapsler i din nettleser i og med de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonen kan på ingen måte spores tilbake til noen enkeltperson. Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av informasjonskapsler, kan du gå inn og trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan medføre at tjenestene på våre nettsider ikke fungerer optimalt.

6) Frivillig å utlevere opplysninger
Det er selvsagt frivillig å oppgi personopplysninger. Hvis du velger å ikke oppgi person-opplysninger (som telefonnummer og e-post), kan vi imidlertid være forhindret fra å gi deg like rask tilbakemelding siden mye av dagens korrespondanse foregår via telefon og e post.

7) Utlevering av opplysninger til tredjepart
Vi vil ikke dele, selge eller formidle dine personopplysninger på noen annen måte enn beskrevet i denne personvernerklæringen.

8) Sletting og arkivering av personopplysninger
Vi arkiverer kun personopplysninger som er nødvendige for å administrere ditt forhold hos oss.  Det er viktig at opplysningene vi har om deg er riktige og oppdaterte. Hvis du oppdager feil, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss slik at opplysningene kan bli rettet. Du kan også når som helst kreve personopplysningene slettet.Vi vil ikke lagre personopplysninger lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen og de lovpålagte plikter vi har, for eksempel i henhold til regnskapslovgivningen. 

9) Rettigheter som registrert og gjeldende lovverk
Du har rett til å be om innsyn i hvilke opplysninger som er registrert om deg. Dersom de er uriktige, ufullstendige eller irrelevante, kan du når som helst få dem rettet, supplert eller slettet ved å kontakte vår kundeservice. Hvor behandlingen av personopplysninger er basert på samtykke, kan du til enhver tid trekke samtykket tilbake. Dersom du mener at Cordel Norge AS ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til gjeldende personvernlovgivning, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.

10) Sikring av personopplysninger
Vi er opptatt av å beskytte dine personopplysninger. Derfor gjør vi det vi kan for å sikre at disse ikke kommer på avveie. Dine personopplysninger vil kun være lagret på våre egne servere og ikke være tilgjengelig for andre enn Cordel Norge AS.

11) Kontaktinformasjon
Cordel Norge AS, Borgundfjordvegen 80, 6017 Ålesund 
Telefon: (+47) 70 17 84 00  | Nettside: www.cordel.no | E-post: firmapost@cordel.no