2 år med Cordel KS | HMS – dette har skjedd!

To år har gått siden vi lanserte Cordel KS | HMS til pilotkunder. Med både Rørentreprenørene Norge og piloter på laget har KS | HMS utviklet seg til å bli en robust løsning for kvalitetssikring, HMS og dokumentering av prosjekter. Masse nytt har kommet på plass siden laseringen, men vi har på ingen måte stoppet utviklingen. Vårt mål hele veien har vært å gjøre det enklere for håndverkeren å følge lovverk, samt at det skal være en brukervennlig og intuitiv løsning. Hele 2500 brukere benytter allerede løsningen, noe vi er veldig stolte av.

Håndverkernes løsning for KS | HMS arbeid

Cordel KS | HMS ble i slutten av 2020 lansert som en helt ny løsning for KS og HMS-arbeid for håndverkere. Den er 100% webbasert og kan både brukes som en integrert forlengelse av Cordel 2.0, samt som et frittstående system – Cordel KS | HMS er del av fremtidens Cordel løsning.

Løsningen er utviklet i samarbeid med Rørentreprenørene Norge, som har stått for det faglige innholdet innenfor VVS, mens vi i Cordel Norge har ansvaret for det tekniske. Også andre bransjer er representert med innhold for løsningen fra blant annet NELFO og VBL, samt generelt innhold fra Cordel. Det gjør at Cordel KS | HMS passer til deg uansett hvilken bransje du måtte tilhøre.

Vi har også gjennom 2021 hatt flere Early Bird-kunder med på laget. De har kommet med gode tilbakemeldinger og utfordret oss på en god måte for å gjøre løsningen stadig bedre.

«Jeg hadde allerede laget egne skjemaer i Cordel 2 da vi gikk i gang med Cordel KS | HMS, og startet derfor med å lage disse på nytt. Det var god øving, fordi da oppdaget jeg hva som manglet og hva som kunne vært annerledes. Føler at innspillene jeg kom med ble godt tatt imot og jeg ble hørt av Cordel. Det gikk også hurtig fra jeg kom med et forslag til det ble implementert i løsningen.»

Camilla Smalestad hos Melands Rørservice, Pilot/Early Bird kunde

Høydepunkter i Cordel KS | HMS siden lansering

Sjekklister

Mange av våre kunder etterspurte en løsning for å enkelt kunne lage egne sjekklister akkurat slik de ønsket uten at det tok mye tid og krevde mye arbeid. Vårt svar på dette var å lage Cordel KS | HMS. Her finner du funksjon for å enkelt lage egne sjekklister ved hjelpe av drag-&-drop. Man kan velge mellom en rekke ulike punkter og typer for å enkelt bygge opp egne sjekklistemaler. Dette gjør at du blir fleksibel og har mulighet til å tilpasse og endre sjekklister på en enkel måte.

Fokus har hele tiden vært på at det skal være enkelt å bruke, samtidig som du har funksjoner som gir den nødvendige fleksibiliteten for å kunne bygge opp sjekklister på den måten du ønsker.

Maler

For at du skal unngå å bruke masse tid på å bygge opp alle aktuelle sjekklister for din bedrift fra bunn av, finner du et bibliotek med over 240 ferdig sjekklister som ble bygget opp tidlig i 2021, biblioteket inkluderer alle sjekklistene til Rørentreprenørene Norge, i tillegg til andre maler for rørfaget og andre fag. Sjekklistene fra biblioteket kan brukes direkte i sitt originale format, men vi har også lagt til rette for at du kan bruke de som utgangspunkt for å lage egne tilpassede sjekklistemaler. På denne måten kreves mindre arbeid for å gjøre dine sjekklister så aktuelle og prosjektrelaterte som mulig.

Punktmaler

I tillegg til maler på hele sjekklister, har du også mulighet til å lage deg et bibliotek med maler for sjekklistepunkter du bruker ofte. Dette gjør arbeidet med å lage sjekklistemaler enda mer effektivt. Da trenger du kun å tilpasse punkter som brukes ofte en gang, og deretter dra de inn fra biblioteket i sjekklistemalene hvor de skal inkluderes.

Bilder

Mulighetene for fornuftig lagring og organisering av bilder har hele veien vært en prioritet for oss i utviklingen av Cordel KS | HMS. Funksjoner rundt bilder har siden lansering blitt justert og optimalisert for best mulig brukervennlighet.

Blant endringene som er kommet siden lansering er mulighet for å se eksisterende bilder på sjekklister, samt synlig beskrivelse på bilder i sjekklister og på utskrift.

Håndbok

Den kanskje største funksjonen som er lagt til i KS | HMS siden lansering er Håndbok, som ble tilgjengelig rett før julen 2021. Håndbok lar deg lagre alle rutiner og arbeidsmetoder for enkel tilgang for alle i bedriften, både på kontor og på mobil ute i felt. Null behov for utdaterte permer som ligger og slenger litt overalt. Med funksjoner som lesebekreftelse og mulighet for versjonsoppdateringer kan du være trygg på at alle har fått med seg og gjennomgått de siste rutinene i bedriften.

Også her kan du velge fra et rikt bibliotek med maler som kan tilpasses hver enkelt bedrift eller du kan lage dine egne fra bunn av. Håndbok bruker samme drag-&-drop funksjonalitet som sjekklister slik at det å sette sammen innhold går lett som en plett.

Mobilappen

For oversikt og enkel utfylling av sjekklister ute i felt brukes en egen mobilapp for den frittstående versjonen av Cordel KS | HMS. Har du Cordel 2, kan Cordel UTE appen brukes.

Appene er bygget rundt sjekklister og manualer, og gir god oversikt over hvilke sjekklister som er fylt ut og hvilke som gjenstår. Du finner også muligheten for å kunne opprette prosjekter, samt tilgang til tilgjengeliggjorte håndbøker.

Noen av de nyere funksjonene som har kommet til er et dokumentsenter for bedre håndtering av bilder og dokumenter, samt at alle relevante dokumenter nå er samlet under aktuelt prosjekt.

Byggsøk

Det er også mer spennende som har skjedd. Oktober 2021 lanserte vi vår nye løsning Cordel Byggsøk som gir deg mulighet til å digitalisere søknadsprosessen. Løsningen er bygget på samme plattform som Cordel KS | HMS og har direkte kobling mot Altinn. Det gjør at du kan fylle ut erklæringer og sende de inn gjennom Altinn direkte fra Byggsøk.

Cordel Byggsøk er i stadig utvikling og nye erklæringer har blitt tilgjengelig forløpende siden lansering. I dag har du mulighet til å sende Erklæring om ansvarsrett og Samsvarserklæring med Cordel Byggsøk.

Les mer om Cordel Byggsøk her.

Cordel KS | HMS fremover

Mye har skjedd med Cordel KS | HMS siden lansering, men vi har ingen planer om å stoppe her. Vi vil fortsette å utvikle løsningen videre med smarte og riktige funksjoner.

Savner du en løsning for å enkelt kunne lage egne sjekklister og håndbok? Da anbefaler vi å ta en titt på Cordel KS | HMS. Ta kontakt med oss, så tar vi en hyggelig prat og gir deg gjerne en demo av løsningen.

Du kan også finne mer informasjon om Cordel KS | HMS her.

Relaterte artikler