Cordel tipser

Cordel tipser: Tekst i spesifikasjonen

Bruker du mye tid på å skrive nødvendig tekst i spesifikasjonen? Eller er usikker på hvordan man går frem? Her er noen tips! 

Standardtekst og fritekst

I Cordel kan du velge om du vil bruke fritekst og/eller standardtekst i en spesifikasjon. I noen tilfeller er det mest naturlig å bruke fritekst, mens i andre tilfeller er det kjekt å kunne benytte en standardtekst.

Ved å bygge opp et register med standardtekster i Cordel kan du spare mye tid og arbeid ved at du slipper å skrive opp igjen disse tekstene hver gang du har behov for dem. Du kan også enkelt endre på standardteksten etter at du har hentet den inn i spesifikasjonen, uten at det får konsekvenser for originalteksten.

Du finner vår steg-for-steg-guide til hvordan man lager standardtekster i Cordel her.

Sideskift

Ønsker du å dele opp teksten over flere sider? Dette kan du gjøre ved å legge inn sideskift. Fremgangsmåten for dette er noe forskjellig i 1.9 og 2.0. I Cordel 2.0 gjør du følgende for å legge inn sideskift:

  1. Dobbeltklikk for å åpne teksten, redigeringsbilde kommer da opp. Velg fanen i toppen, som er merket «Sett inn».
  2. Sett markøren på ønsket sted i teksten, og trykk på knappen «Sideskift» øverst til venstre. Teksten vil bli delt ved markørens posisjon.

Fremgangsmåten for Cordel 1.9 finner du her.

For mer informasjon og steg-for-steg-guider for hvordan man legger inn standardtekst, fritekst, sideskift og sluttekst i spesifikasjonen, klikk her.

Relaterte artikler