Slutt for Windows 7

End-of-Life for Windows 7

 

Windows 10 – har kommet for å bli.
Microsoft har utsatt dette flere ganger, men 14. januar 2020 er det full stopp. Fra og med denne datoen vil ikke selskapet lenger tilby oppdateringer til operativsystemet Windows 7.

Microsoft sluttet å gi «Mainstream support» for Windows 7 allerede i 2015, nå er det End-of-Life for operativsystemet, sier IT Operations Team Lead, Anders Bjørnrud i Cordel Norge.

Hva vil skje?

Har du ikke oppgradert til nyere operativsystem kan du fortsatt bruke PC-en din etter 14. januar 2020, men Microsoft vil ikke komme med nye sikkerhetsoppdateringer, «bugfixer» eller nye funksjoner for operativsystemet. Dette gjør en PC med Windows 7 spesielt utsatt for angrep av ulik sort, som virus, skadevare, løsepengevirus med mer.

Sikkerhet er viktigere nå en noensinne. Identitetstyveri, salg av data og løsepengevirus er en realitet. Beskytt deg selv og din data ved å holde din PC-oppdatert. Det anbefales derfor på generelt grunnlag å oppdatere til Windows 10 så raskt som mulig, sier Bjørnrud.

Bjørnrud nevner også at for å sikre dine data ytterligere kan en skytjeneste, som for eksempel Office 365 være en god løsning for lagring av filer. Fordelen er blant annet at dataene dine vil være tilgjengelig fra alle enheter, filene dine er beskyttet hvis din PC blir angrepet og det blir enklere å bytte PC om du har behov for dette.

Hva kan du gjøre

Hvis du har en PC med Windows 7 har du i teorien to valg. Du kan oppdatere til Windows 10, hvis maskinvaren er støttet, eller kjøpe en ny PC som leveres med siste versjon.

Hvis du har en PC med Windows 7, anbefaler vi at du tar kontakt med din IT-leverandør for å finne den beste løsningen for deg og din bedrift, sier leveranseansvarlig Kristian Karlsen i Cordel Norge.

Hvis man ikke har en lokal IT kan man som Cordel Norge-kunde kontakte Dustin. Les mer om dette her.

Relaterte artikler