Ny boliglov i Norge

Ny boliglov: Større krav til dokumentasjon

Den nye avhendingsloven (trygg bolighandel) har blitt vedtatt. Dette betyr i praksis at det blir vanskeligere å selge boligen uten god og fyldig dokumentasjon. Alle boligeiere vil nå stille større krav til dokumentasjon fra håndverkere.

En av de viktigste endringene er nå at det er slutt på å selge boligen «som den er». En brukt bolig har en mangel dersom den avviker fra «det kjøperen kunne forvente».

– Nå kommer håndverkeren til å bli mer synliggjort, selger må legge frem hvem som har gjort hva. Dette betyr at dokumentasjon i Cordel får en enda større verdi. For en bransje som dokumenterer godt er dette kjempeviktig og dokumenterer man i Boligmappa går alt automatisk, sier produktsjef Per-Christian Svendsen. Svendsen er en av gründerne bak Boligmappa.

Cordel har en tett integrasjon mot Boligmappa og med Cordel FDV kan nødvendig dokumentasjon lastes enkelt og raskt opp fra Cordel. Siden Boligmappa sin oppstart i 2012 har det blitt aktivert over 1 million boligmapper. Meglerhus i Norge har nå også begynt å ta i bruk Boligmappa i bolighandel.

– Vi erfarer at stadig flere boligeiere er opptatt av å bruke seriøse håndverkere, noe som igjen genererer mer dokumentasjon. Desto flere håndverkere som bruker boligens digitale servicehefte, desto flere boligeiere får god, verdiøkende dokumentasjon i mappa si, sier Svendsen.

Relaterte artikler