Cordel for store og små

Ole driver et stort lite firma på Toten. Han er bare én mann, men er totalleverandør av bad til store deler av Sør-Norge.

– På samme måte som at store entreprenører leverer nøkkelferdige hus, vil jeg levere nøkkelferdige bad. Du som kunde skal bare trenge å forholde deg til meg, også snakker jeg med elektriker, maler og flislegger.

Ole har både mesterbrev i rørlegging og fagbrev som tømrer, og driver firmaet Rørleggermester og tømrer Ole Sell Mosæther.

Mer tid ute

– Jeg gjorde alt manuelt i starten, og det tok veldig mye tid. En bedrift jeg hadde jobbet i før brukte Cordel, så da tok jeg kontakt og fikk en demo.

Det tok ikke lang tid før Ole bestemte seg for at Cordel var et verktøy som ga han mer tid, og lettgjorde arbeidet med firmaet. Da var valget enkelt.

– Når jeg nå kan bruke en time på arbeidet jeg før brukte en dag på, var jeg solgt med en gang. Da sparte jeg så mye tid, og jeg kan være mer ute og jobbe.

–  Vi prosjekterer og gjør tilbudet i Cordel, da er alt registrert så når alt er klart er det bare å begynne å registrere timer på prosjektet når man begynner å jobbe.

Cordel for enkeltmannsforetak?

Bransjekollegaer stilte spørsmål ved Ole’s valg av datasystem, og flere mente å ha hørt at Cordel kun er for store firmaer med over 30 ansatte. Ole er tvert uenig, og mener Cordel er det beste valget for hans enkeltmannsforetak.

– Det er det bare ikke. Det har hjulpet meg kjempemye, selv om jeg bare er én mann.

Noe av det Ole trekker frem, er muligheten til å gjøre store deler av dataarbeidet fra telefonen, ute på jobben. Det eneste han drar til kontoret for er å lage tilbud, alt annet løses ute.

– Man må putte penger der du skaper en lettere hverdag for deg selv. Det er der Cordel er så fint, jeg kan være ute å produsere mer som gir inntekt.

Klar for kollegaer

Ole setter og pris på at han har valgt et system som gir han mulighet til å ekspandere bedriften uten å bytte fra et system tilpasset enkeltmannsforetak. Det gjør terskelen for å ansette og utvide firmaet lavere.

– Det er genialt, jeg kan bruke det som én person nå, og som 30 stykk om fem år, og ha akkurat samme system.

Når drømmen om å ansette kollegaer blir realisert, er det trygt å vite at det administrative er på plass.

– Når jeg ansetter en person trenger jeg ikke noe annet system, jeg trykker bare «+ ansatt» og så er det bare å legge han inn på jobber.